• 17 mei 2017

  beleefhuis jan cunen

  Beleefhuis Jan Cunen - Impulsgroep Oss 17 mei 2017

  Lees meer...  
 • 5 april 2017

  centrum oss

  Te gast in Centrum Oss - Impulsgroep Oss 5 april 2017

  Lees meer...  
 • 11 januari 2017

  keuzes maken

  Keuzes maken - Impulsgroep Oss 11 januari 2017

  Lees meer...  
 • 14 december 2016

  anika

  Koffie met traditie - Impulsgroep Oss 14 december 2016

  Lees meer...

centrum oss

Te gast in centrum Oss 

door Laura van Buul

Lief Papier


Vanavond zijn we te gast in het centrum van het centrum, namelijk bij Stichting Centrummanagement Oss. In de recent vernieuwde Peperstraat worden wij ontvangen door gastheer en centrummanager Jack van Lieshout.

De nieuwetijdse consument

Het gedrag van consumenten verandert, we kopen steeds meer online en gaan minder daadwerkelijk de stad in om iets te kopen. Door de inrichting van het centrum aan te sluiten bij de behoeften van de nieuwetijdse consument, hoopt Jack weer meer mensen naar het centrum te trekken. Hij wil niet alleen de frequentie, maar ook de verblijfsduur van bezoekers aan het centrum vergroten.

Oss is een initiatiefrijke gemeente, waar veel evenementen worden georganiseerd. De vraag om iets nieuws te bedenken, dat ook nog snel uitvoerbaar is, bleek een hele uitdaging. In subgroepjes bespraken we het vraagstuk en kwamen tot de conclusie dat er al heel veel is in Oss en dat er daarnaast al veel is geprobeerd.

Diverse ideeën over de invulling van de leegstaande panden komen voorbij. Van een etalagefunctie voor Osse ondernemers, tot een manier voor kunstenaars om publiek te genereren. Er werd een leuke nostalgische tocht geopperd in het kader van de Bende van Oss, maar deze bleek al te bestaan.
Ook het idee voor een app kwam uit meerdere groepen. Alle ideeën werden aandachtig ontvangen door Jack en de twee juryleden van de Impulsgroep. Na afloop gingen ze in beraad en kwamen met een top 3 terug.

Zwarte Markt

Het idee van een permanente en overdekte ‘Zwarte Markt’ sprak het meest tot de verbeelding. In het pand van de V&D, maar ook in andere leegstaande panden zou dit uitgevoerd kunnen worden. Een combinatie van tweedehands spulletjes, antiek, curiosa en nieuw goed. Met uiteraard de mogelijkheid om een hapje te eten na het schumen.

Aanbiedingen App

Het tweede idee dat de top 3 behaalde was de ‘Aanbiedingen App’. Lokale ondernemers kunnen daar coupons in zetten, die op een bepaalde dag of een specifieke week geldig zijn. Dit nodigt de consument uit om naar het centrum te komen. Mensen zijn immers dol op aanbiedingen!

Dankbaar voor de nieuwe ideeën en inzichten, nam Jack afscheid van ons.
Wij hopen op korte termijn iets terug te zien van Oss als shopping walhalla!

 

Spreekt je dit aan? Trakteer ons op jouw onderwerp